KARATE ZA OTROKE

Karate je disciplina, je samoobladovanje, je pomoč sebi in drugim. Filmski scenariji in nasilje so daleč od resnice karate do-ja. Karate je usmerjanje svoje pozornosti na sebe, na svoje reakcije, dejanja. Je pot samodiscipline skozi proces treninga.

POGLEJ URNIK
Z vadbami začnemo v ponedeljek, 9.9.2019!

ZAKAJ IZBRATI KARATE ZA OTROKA?

1. SAMOZAVEST
Kako se počutimo starši, če vemo, da se je naš otrok sposoben braniti vkaterikoli situaciji? To je ena izmed stvari, ki jih karate omogoča. Telesno.Psihično.
Vztrajnost je najpomembnejši element pri karateju.
Otrokova samozavest se gradi na podlagi pridobljenega znanja ter s tem, dapostanejo sproščeni v tem, kar pri treningu počnejo. Na treningih otroci ne tekmujejo eden proti drugemu, ampak proti sebi, času, skupina proti skupini alis trenerjem.

2. SAMODISCIPLINA
Da bi postali dobri pri katerikoli stvari, je potrebna disciplina. Začne se stem, da je otrok redno prisoten na treningih, da posluša učitelja, da dela na tem, da izboljšuje svoje tehnike in da posledično tudi napreduje od stopnje dostopnje pasu.

3. SPROŠČANJE-ODSTRANJEVANJE STRESA
Vsi ljudje občutimo stres in otroci niso nobena izjema. Občutek neke stalnicein pripadnosti dajeta otrokom možnost, da se znebi ostalih stresnih situacij ter jim pomaga, da se uspešno spopadajo s stvarmi in odnosi (tako v šoli kotdoma).
Fizična vadba ter psihični, pozitivni napor, kateri so zahtevani na treningih,otrokom dajeta možnost, da se v času treninga osredotočijo na nekaj pozitivnega. Občutek samospoštovanja ter izpolnitve sprostita stres, kateregaje povzročilo zunanje okolje.
Dr. Franko Krbavčič

Karate vodi Janez Medja, ki je trener že več kot 20 let. Poleg karateja se nadgrajuje še z ostalimi borilnimi veščinami (kraw maga,kali escrima, tai chi chuan, jeat kun do).
Poglaviten pomen mu je napredovanje vadečega na vseh življenjskih področjih. Je sodnik karate zveze Slovenije in sodnik Kickboxing zveze Slovenije. Pohvali se lahko tudi z licenco za vaditelja športa za osebe z posebnimi potrebami.


KDAJ ZAČETI S KARATEJEM
Najpomembnejši dejavnik pri treningih je prilagojena vadba glede na starost otroka, torej ustrezna starostna skupina. Če otrok pokaže zanimanje, je dobrodošel že s 4 letom starosti.


KARATE IN TEKMOVANJA:
Naš karate ni usmerjen tekmovalno. V toku življenja se otrok spopade tudi s tekmovalnostjo in takrat je zelo pomembno, da zna iz dane situacije iztisniti kar največ. Torej se kasneje spoznamo tudi s tekmovanji, ki pa niso obvezna.

KAJ VADBENA URA ZAJEMA:
Na uri pričnemo ogrevanje s karate igrami.
Nadaljevanje sledi z razgibavanjem.
Za tem je utrjevanje že znanih tehnik, udarcev, blokad z roko in nogo,nadaljujemo z novitetami na posamezni uri.
Vadba poteka tudi v paru.
Elemente raziskujemo skozi samoobrambo, občasno pa jih nadgradimo tudi s prijemi,padci in meti. Seveda je motorika osnovnega pomena, pomemben je osebni napredek posameznika in ne strmenje k najboljšemu.

Janez je super pedagog, srčen in pozitiven človek, zato verjamemo,
da bo našim otrokom dal zares največ. 

Pridite, zagotavljamo vam, da bodo otroci več kot navdušeni!

Za vse informacije smo vam na voljo na tel.št. 041-202-666 ali
na 041-723-824 (Janez Medja);