VADBA ZA NOSEČNICE

je namenjena bodočim mamicam, ki želijo aktivno preživeti nosečnost in si jo s tem še polepšati. Vadba je primerno zasnovana, vodi pa jo za to strokovno usposobljena inštruktorica.

POGLEJ URNIK
Z vadbami začnemo v ponedeljek, 9.9.2019!

Dokazano je, da zmerna telesna aktivnost med nosečnostjo ugodno vpliva na psihofizično stanje nosečnice, saj preprečuje in zmanjšuje nevšečnosti,ki nastanejo v tem obdobju.

Vodilne svetovne zdravstvene organizacije za področje nosečnosti priporočajo redno, zmerno in primerno vadbo skozi celotno nosečnost in kmalu po porodu. Vadba ima veliko pozitivnih učinkov na nosečnico in plod,blaži oziroma odpravlja bolečine v križu, vpliva na manj utrujenosti in boljše razpoloženje, odpravlja nastanek krčnih žil in otekanje nog, prepreči prekomerno pridobivanje telesne teže, priporočajo pa jo tudi zaradi zmanjšanje depresij in stresa, prispeva k boljšemu imunskemu sistemu, manjnapak pri delu, zaradi večje kondicije lahko očitno prispeva k boljši pripravi na porod in s tem k hitrejšemu porodu z manj zapleti.

Telesna aktivnost bo vsako nosečnico pomagala ponovno napolniti s potrebno energijo, čvrste mišice bodo lažje kljubovale spremembam telesa, lažji in globji bo spanec, po porodu pa si bo telo hitreje opomoglo.

Vadbo vodi izkušena licenčna vaditeljica in mamica treh otrok :)